Tervetuloa, tämä on eOpisto Kainulan saavutettavuusseloste 

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.eopistokainula.fi ja on laadittu / päivitetty 26.11.2021. 

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. eOpisto Kainula haluaa taata kaikille yhdenvertaisen saavutettavuuden ja on sitoutunut tekemään verkkopalvelunsa, kuten laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 määrää (linkki avautuu Finlex-sivustolle).​ 

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Palvelun saavutettavuus 

Verkkosivusto on useita puutoksia lain vaatimissa A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1). Verkkopalvelussa olevat keskeiset puutteet on kuvattu jäljempänä tässä selosteessa.

Verkkosivuston saavutettavuus huomioidaan kaikkien uusien ominaisuuksien kehitystyössä. eOpisto Kainulan henkilöstö ottaa saavutettavuusvaatimukset huomioon päivittäessään sivuston sisältöä. 

Jos tarvitsemasi aineisto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä palautelomakkeella. Toimitamme tarvitsemasi aineiston saavutettavassa muodossa.

Sivuston osat, jotka eivät ole vielä saavutettavia

Linkit

Linkkien nimeämisessä on puutteita. Sivuston sivuilla on voitu käyttää samaa linkkitekstiä linkeissä, jotka ohjaavat käyttäjän eri kohteisiin, kuten ”etusivu”. Kaikki linkkitekstit eivät toimi irrallaan asiayhteydestä kuten ”lue lisää”, näissä tapauksissa viitataan yllä olevaan linkkiotsikkoon. (WCAG 2.4.4) Sivustolla on myös linkkejä, joissa ei ole erikseen ilmoitettu linkin aukeamisesta uuteen ikkunaan, kuten sosiaalisen median linkit. Näitä linkkejä voi olla myös ennen tätä saavutettavuusselostetta tehdyissä uutisissa. Linkkejä korjataan sitä mukaa, kun sivuston sisältöä päivitetään. 

Sisällöissä on kontrastiongelmia

Tekstin ja taustavärin kontrasti ei ole kaikissa tapauksissa riittävän suuri. (WCAG 1.4.3) Pienemmän pistekoon oranssin tai turkoosin tekstin kontrasti valkoisella pohjalla ei ole riittävä vaatimusmäärityksiin nähden. Kontrastiongelmat pyritään korjaamaan 31.12.2022 mennessä.

Sivujen otsikkohierarkiassa on virheitä

Sivujen otsikkotasojen järjestys sivustolla on pääasiallisesti oikeanlainen, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tämä voi hankaloittaa sivun selaamista ruudunlukijalla. (WCAG 1.3.1). 

Videoiden tekstityksessä on puutteita

Kansalaisopiston kurssivideoissa, jotka tulevat suoraan eOpiston omalta palvelimelta, eivät ole tekstitetty saavutettavuusvaatimusten velvoittamalla tavalla (WCAG 1.2.2). Tekstitys on toteutettu kaikkiin kolmannen osapuolen palvelusta upotettuihin videoihin sekä tekstitys otetaan huomioon kaikissa uusissa sivuille ladattavissa videoissa. Videoissa olevat puutteet pyritään korjaamaan 31.12.2022 mennessä.

Näppäimistöllä käytettävyydessä puutteita

Osa eOpisto Kainulan verkkopalvelusta ei ole käytettävissä näppäoimiställä. Puutteita näppäimistön käytettävyydessä on ylävalikon profiilivalikossa (kaikki selaimet) sekä lomakkeiden täyttämisessä osalla selaimista. Lisenssin tilaaminen ei onnistu Chrome-selainta käyttäen näppäimistöllä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi 

Verkkolomakkeella 

Voit antaa saavutettavuuspalautetta verkkosivujemme saavutettavuus puitteista tällä verkkolomakkeella.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan).

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi 

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. 
Ulkopuolinen asiantuntijayritys on käynyt lävitse sivuston saavutettavuuden sekä parantanut sivuston saavutettavuutta niiltä osin, kun se on mahdollista. Panostamme kielen ymmärrettävyyteen tekstisisällöissämme. Henkilökuntaamme on ohjeistettu saavutettavan verkkosisällön tuottamiseen.

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa 

Mikäli tarvitset tukea sivuston käytössä tai kursseille ilmoittautumisessa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Löydät asiakaspalvelun yhteystiedot tämän linkin takaa

Tämä verkkosivusto on julkaistu 

01.05.2021 

Tämä verkkosivusto on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen 

1.9.2021